COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Els gran objectius de la Taula de Consens

El passat dilluns, 25 de febrer, els components de la Taula de Consens van celebrar una nova reunió per seguir avançant en el full de ruta establert en el moment de la seva constitució. A la reunió van assistir-hi els representants de les dues Comunitats de Regants, els alcaldes de Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita, la primera tinent d'alcalde de l'Ampolla i el coordinador tècnic de la Taula de Consens.

La reunió va servir per valorar la trobada mantinguda amb la ministra Teresa Ribera i per repassar els últims avenços i tasques realitzades pels diferents actorsque integren la Taula de Consens. Cal destacar, que en les últimes setmanes s'han sumat noves adhesions d'institucions del territori com Prodelta.cat, Cambra de Comerç, Asaja, Consell Econòmic i Social, Uned, Arrossaires del Delta, Ferebro, Parc Natural del Delta de l'Ebre, Acatcor o Fenacore. En aquest sentit, els representants de la Taula de Consens segueixen mantenint contactes amb diferents organitzacions per assolir la unanimitat total del territori, un element que es considera clau davant de les administracions públiques.

Rafa Sánchez, assessor tècnic de la Taula de Consens, va recalcar durant la reunió que és molt important intentar traduir els acords de consens en un document tècnic que englobi tots els estudis que hi ha actualment, així com les diferents propostes i solucions davant de problemàtiques similars a la del Delta, que s'han portat a terme a diferents països del món. Un altre dels objectius cabdals de la Taula de Consens és el d'arribar als departaments tècnics del Departament de Territori i del Ministerio para la Transición Ecológica, ja que els polítics van canviant, però els responsables tècnics de les administracions es mantenen.

L'assessor tècnic de la Taula de Consens també va comentar la conveniència d'avançar-se a les administracions i presentar-los propostes. En aquest sentit, s'han fet contactes amb la UPC, IRTA, ... Durant les properes setmaneses seguiran realitzant consultes amb representants del territori, amb les administracions; s'estudiaran nous plans; s'establiran contactes directes amb els encarregats de la presa de decisions; es revisaran els instruments formals com el PHE, Pla inundacions, PIPDE, Pla xarxa natura 2000, altres estudis i Plans europeus i mundials i es realitzarà un anàlisi específic de mesures (sediments, aportació de sorres, altres mesures).


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Els gran objectius de la Taula de Consens


Amb tot l'exposat es redactarà un esborrany de l'anomenat Pla delta 2100. Aquest document es derivarà a la Taula per consensuar-lo, i es presentarà davant de l'administració de l'Estat i de la Generalitat. L'objectiu és que el Pla delta 2100 és converteixi en l'estudi de referència per trobar solucions. Per la preparació d'aquest document es vol sumar ales organitzacions ambientalistes per demanar-los que participin activament.

La Taula de Consens va tancar aquesta tercera trobada definint els objectius de treball que es fonamenten en l'elaboració del pla Delta 2100, seguir ampliant el suport territorial a la Taula i seguir mantenint contactes directes amb els diferents organismes de les administracions públiques, per demanar-los que actuïn amb la màxima diligencia davant la situació del Delta.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell