COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Seu electrònica

Campanya Cargol Poma 2021 (14/06/2021)

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Campanya Cargol Poma 2021 (14/06/2021)Durant aquest mes de juny iniciarem, un any mes, tot un seguint d'actuacions enfocades al control a la nostra zona d'influència del cargol poma, una plaga que ens porta perseguint des de 2009 al Delta i des de 2012 al nostre hemidelta, any en que es van detectar els primers exemplars d'aquesta espècie invasora, que està considerada com una de les amenaces més importants per al conreu de l'arròs.

Les actuacions contra el cargol poma han estat una constant des de fa anys i, sobretot, des que a finals de 2015 es va crear un grup Ad hoc per a l'execució del projecte mediambiental recollit dintre l'operació 16.05.01 sobre Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores, del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020. Aquest grup, està format pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, les dues Comunitats de Regants, les dues cooperatives arrosseres, així com ADV, SEO BIRDLIFE, l'IRTA, Prodelta i Sindicats.

En la campanya d'aquest any, l'Inici d'aquestes iniciatives se centraran en els tractaments amb saponina, la retirada manual del cargol poma i postes, per a evitar la seva propagació a altres punts de la xarxa, i en la elaboració de plànols de situació de la plaga, que ens permetin determinar la millor estratègia a seguir per a combatre la plaga durant la resta de l'any.

L'objectiu d'aquest treballs es poder tenir el control de la plaga i evitar la seva extensió, ja que la eradicació definitiva resulta molt complexa. Aquests propòsit l'anem assolint cada any i, com a exemple, tenim les xifres de la campanya de 2020 durant la qual es va retirar 12. 620 exemplars de cargol poma i 25.440 postes.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell